Kjo mrekulli do i ndodh trupit tuaj nëse nuk konsumoni sheqer për 10 ditë

Share

Sheqeri ka një efekt shkatërrimtar në organizëm dhe nxit shfaqjen e shumë problemeve dhe sëmundjeve shëndetësore siç janë: diabeti i tipit 2, sëmundjet e zemrës, kanceri apo obeziteti.

genimg
genimg
genimg
genimg

sheqer 2
Konsumi i sheqerit ka pësuar një rritje të ndjeshme, për faktin se një pjesë e ushqimeve të përpunuara janë plot me sheqer. Ekspertët, të cilëve u referohet thonë se për fat të mirë, dëmi që shkakton sheqeri në organizëm mund të riparohet. Njeriu mund të kufizojë përdorimin e sheqerit por duhet ta bëjë këtë dalëngadalë sepse heqja dorë menjëherë prej tij shkakton probleme të tjera. Sipas ekspertëve, njeriu mund të ketë përmirësime nëse heq dorë nga sheqeri për vetëm 10 ditë.

genimg
genimg
genimg
genimg

Përfitimet në organizëm nëse hiqni dorë nga sheqeri në 10 ditë. Një studim i Universitetit të Kalifornisë ka zbuluar se në vetëm 10 ditë në organizëm ndodhin shumë gjëra pozitive. Niveli i triglicerideve ulet me 33 pikë, ndërsa kolesteroli i keq ulet me pesë pikë. Në vetëm 10 ditë, rreziku i diabetit të tipit 2 ulet bashkë me tensionin e gjakut.

genimg
genimg
genimg
genimg

Kujdes me ushqimet e përpunuara: Ushqimet e përpunuara dhe të paketuara që gjenden në market mund të reklamohen si pa yndyrë, por jo domosdoshmërisht pa sheqer. Ky truk marketingu fsheh faktin se ndonëse sheqeri nuk ka yndyrna, ai depozitohet në organizëm sikur të ishte i tillë duke stërmunduar mëlçinë. Ekspertët thonë se 10% e kalorive të konsumuara çdo ditë duhet të jenë sheqerna shtesë, një sasi që përkthehet në 12 gramë. Tek ushqimet e përpunuara, sheqeri maskohet me emërtime të ndryshme ndaj kur të lexoni etiketat përpiquni të zbuloni nëse një produkt i caktuar përmban glukozë, fruktozë, shurup misri, sukrozë, maltosë, sheqer panxhari, e të tjerë.

genimg
genimg
genimg
genimg

Hiqni dorë nga sheqeri gradualisht: Një nga mënyrat më të mira për të hequr dorë nga sheqeri është të mos blini ushqime të paketuara e të gatshme por të konsumoni më shumë ushqime të freskëta. Duke qenë se sheqeri krijon një varësi më të rrezikshme se droga, ekspertët thonë që duhet të hiqni dorë nga sheqeri në mënyrë shumë graduale.


Share

Komente