Koch: Nëse do të kishte pandemi të re, nuk do të mbyllej vendi

Shpërndaje lajmin

Njeriu që ishte përgjegjës për bllokimet tre vjet më parë thotë se nëse do të kishte një pandemi të re, ai nuk do të mbyllte shkollat, shtëpitë e kujdesit apo kufijtë.
Tre vjet më parë këtë muaj hynë në fuqi rregullat e para të bllokimit.
Daniel Koch tani ka dalë në pension, por ai ishte kreu i Departamentit të Sëmundjeve Transmetuese në Zyrën Federale të Shëndetësisë kur shpërtheu pandemia, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.
Në një intervistë për Tamedian, ai thotë se Zvicra ishte nën presion të madh nga vendet e tjera.
Koch thotë se në të vërtetë donte t’i linte shkollat hapur, por ato po mbylleshin diku tjetër. Ai vazhdon duke thënë se mbyllja e kufijve tokësorë ishte e pakuptimtë, pasi mijëra shoferë kamionësh dhe punëtorë gjithsesi kalonin çdo ditë.
Ai gjithashtu thotë se ndalimi i vizitorëve nga shtëpitë e kujdesit kufizoi shumë të drejtat e banorëve.
Por ai nuk pajtohet që Zvicra reagoi shumë vonë ndaj pandemisë, duke theksuar se ishte një nga vendet e para që ndaloi ngjarjet e mëdha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *