Kolegji lë në fuqi konfirmimin e gjyqtarit Ramiz Lala

Share

Ankimet e Drejtorisë së Përgjithshme të Policisë dhe rihetimi i pasurisë nuk ndryshuan vendimin ndaj gjyqtarit të Gjykatës Administrative të Gjirokastrës. Ramiz Lala u konfirmua në detyrë nga Kolegji i Posaçëm i Apelimit me shumicë votash.

Gjyqtari Ramiz Lala duke dalë nga seanca në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit | Foto : Edmond Hoxhaj

Kolegji i Posaçëm i Apelimit konfirmoi të hënë vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për të lënë në detyrë gjyqtarin e Gjykatës Administrative në Gjirokastër, Ramiz Lala.

Lala që ishte konfirmuar fillimisht nga KPK u përball me një hetim të dytë në kriterin e pasurisë dhe atë të profesionalizmit kryesisht pas denoncimit ndaj tij prej Drejtorisë së Përgjithshme të Policisë së Shtetit.  Vendimi i KPK u ankimua nga Komisioneri Publik Florian Ballhysa, por hetimet nuk duket se gjetën probleme.

Trupa e KPA e kryesuar nga Sokol Çomo, me relator Ardian Hajdari dhe anëtarë  Ina Rama, Natasha Mulaj, Rezarta Schuetz, votoi në shumicë për të lënë në fuqi vendimin e konfirmimit. Çomo në leximin e vendimit tha se as mungesat financiare sipas analizës në disa vite dhe as problemet e gjetura në kriterin e profesionalizmit, nuk ishin të atilla që të sillnin shkarkimin.

Sipas Çomos pas shqyrtimit gjyqtari rezultoi “i besueshëm në të tri kriteret”. Në seancën e kaluar edhe Komisioneri Publik Ballhysa ishte shprehur në favor të konfirmimit, duke arsyetuar se pas hetimit nuk u gjetën probleme.

Gjyqtari i Gjykatës Administrative të Gjirokastrës, Ramiz Lala u konfirmua në detyrë më 26 korrik 2019 nga KPK. Vendimi erdhi pas hetimit të kryer në të tre kriteret e rivlerësimit.

Komento

Recent Posts

 • CH-Ballkani
 • Covid 19
 • Koronavirusi: çast pas çasti
 • lajme
 • rastet
 • Shqiperi
 • Shqipëria

1905 raste të reja me Covid në 24 orët e fundit në Shqipëri

16 mins ago
 • AT Balkani
 • CH-Ballkani
 • DE Balkani
 • Estonia
 • evropë
 • Kuriozitete
 • lajme
 • transporti falas

Ky qytet në Europë ka transport publik falas dhe ‘autostrada’ për bletët

17 mins ago