October 19, 2021

Konflikti Tigray: Shpallet armëpushimi i njëanshëm

Shpërndaje lajmin

Qeveria etiopiane ka shpallur armëpushim në rajonin Tigray, 8 muaj pasi kryeministri Abiy Ahmed dërgoi trupa për të hequr udhëheqjen e saj.

Njoftimi erdhi ndërsa dëshmitarët raportuan trupa anti-qeveritare në rrugët e kryeqytetit të Tigray, Mekelle.

Të gjitha palët janë akuzuar për kryerjen e vrasjeve masive dhe shkeljeve të të drejtave të njeriut.

Më shumë se 5 milion njerëz kanë nevojë urgjente për ndihmë ushqimore, thonë Kombet e Bashkuara./albeu.com


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *