Kriza pas luftës, Kanadaja: Mund të ndihmojmë në rritjen e furnizimit me energji

Shpërndaje lajmin

Kanadaja ka kapacitet për të rritur eksportet e naftës dhe gazit me ekuivalentin e 300,000 fuçi nafte në ditë deri në fund të këtij viti. Kjo ka qenë deklarata e ministrit të burimeve natyrore të Kanadasë, Jonathan Wilkinson.
Wilkinson tha se Kanadaja mund të rrisë eksportet e naftës me 200,000 fuçi në ditë dhe gazin me 100,000 fuçi ekuivalente nafte në ditë, në mënyrë që të ndihmojë vendet e tjera të reduktojnë varësinë e tyre nga energjia ruse. Ai tha se vendi po kërkon gjithashtu mënyra për të furnizuar gaz natyror të lëngshëm, të cilin aktualisht nuk e eksporton.
“Miqtë dhe aleatët tanë evropianë kanë nevojë që Kanadaja dhe të tjerët të rriten”, tha Wilkinson. “Ata po na thonë se kanë nevojë për ndihmën tonë për të hequr naftën dhe gazin rus në afat të shkurtër, duke përshpejtuar tranzicionin e energjisë në të gjithë kontinentin”, tha Wilkinson.
/

Leave a Reply

Your email address will not be published.