Shpërndaje lajmin

Disa muaj para zgjedhjeve në Zvicër dhe dy vite para atyre në Kosovë, kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka njoftuar se partia e tij do të bashkëpunojë me PS-në e Zvicrës, transmeton albinfo.ch. Do të nënshkruhet një deklaratë për synimet dhe bashkëpunimin.
Këtë e ka bërë të ditur Kurti në një intervistë të publikuar në platformën blick.ch të mërkurën. “Partitë tona i përkasin të njëjtës familje ideologjike”, është shprehur kryetari i Vetëvendosjes.
Deklarata e synimit dhe bashkëpunimit me PS-në për vitin 2023 deri në vitin 2025 – atëherë do të ketë zgjedhje në Kosovë – do të nënshkruhet të enjten. “Do të bëhet fjalë për dialog politik, ndihmë zhvillimore, biznes, arsim, por edhe bashkëpunim në zgjedhje”, tha Kurti.
Shumë kosovarë në Zvicër janë anëtarë të të dyja partive, transmeton albinfo.ch. “Ne duam të ndihmojmë njëri-tjetrin me fushata.” Qëllimi është që të dyja palët të forcohen, tha Kurti.
Në pyetjen nëse Vetëvendosje do të bëjë fushatë për PS-në në vitin e zgjedhjeve federale dhe për PS-në në Kosovë në vitin 2025, Kurti tha se do të shohim saktësisht se si do të jetë bashkëpunimi. Megjithatë, synimi është mbështetja e ndërsjellë në fushatën zgjedhore.
Kurti shpjegoi se Cédric Wermuth, bashkëkryetar i PS-së në Zvicër, është një mik i mirë i tij. Zvicra është një strehë për (ish) opozitën kosovare dhe transfertat e parave nga këtu janë të rëndësishme për Kosovën, shkruan sda.ch.
Vetëvendosje fitoi zgjedhjet e shkurtit 2021 në Kosovë. Kryetari i saj, Kurti, kishte organizuar tashmë demonstrata kundër sundimit të atëhershëm serb në Kosovë si student në vitet 1990. Nga shkurti deri në qershor 2020 ai ishte edhe njëherë kryeministër.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *