September 24, 2021

Kryeparlamentarja e Kantonit të Lucernit, Ylfete Fanaj, bëhet nënë

Shpërndaje lajmin

Politikania e PS Ylfete Fanaj është bërë nëna e një fëmije më 31 maj. Ajo do të mungojë në sesionin e qershorit dhe do të kthehet në parlament për sesionin e shtatorit.

Djali i saj, Arian Diell, është lindur katër javë para kohe, por, ashtu sikurse dhe nëna e tij, ai është mirë me shëndet, shkruan “Surseer Woche”.

Fillimi i seancës në 21 dhe 22 qershor do të drejtohet nga zëvendësi i Fanajt, Rolf Bossart, transmeton albinfo.ch. Politikani SVP-së është nënkryetar i parlamentit dhe mund të zgjidhet pasardhës i Fanajt në seancën e qershorit.

Ylfete Fanaj tani është në pushimin e lindjes dhe mund të kthehet në parlament seancën e 13, 14 dhe 20 shtatorit.

Fanaj, e  lindur në Kosovë në vitin 1982, ka ardhur në Zvicër, gjegjësisht në Sursee në vitin 1991 përmes bashkimit familjar.

Pas përfundimit të shkollës profesionale për komercialiste, ajo ka vazhduar studimet për punë sociale. Në vitin 2011, Fanaj është zgjedhur në Këshillin Kantonal për PS të Qytetit të Lucernit. Më 23 qershor, 2020, ajo ka marrë përsipër detyrën e kryetares së Parlamentit Kantonal nga Josef Wyss (CVP) dhe që atëherë ka qenë gruaja me pozitën më të lartë politike në kanton.

Njëherësh, Ylfete Fanaj, me postin e saj të kryeparlamentares kantoanle, ka pozitën më të lartë deri më tani nga të gjithë politikanët shqiptarë në Zvicër.

 


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *