Kujdes nga loti artificial, tre vdekje dhe disa raste verbimi

0
Shpërndaje lajmin

Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve në SHBA po rekomandojnë që njerëzit të ndalojnë menjëherë përdorimin e produkteve të lotëve artificialë të EzriCare ose Delsam Pharma për shkak të një  bakteri rezistent ndaj ilaçeve që lidhet me vdekje të shumta, humbje të shikimit dhe heqje kirurgjikale të bebes së syrit.
CDC dhe Administrata Federale e Barnave  identifikuan 68 pacientë në 16 shtete të cilët ishin të infektuar me llojin e rrallë të baktereve pasi raportuan se përdornin lot artificial.
Tre persona kanë vdekur, tetë kanë raportuar humbje të shikimit dhe ka pasur katër raporte për heqjen kirurgjikale të kokërdhokut të syrit, tha CDC.
68 pacientët raportuan se përdornin më shumë se 10 marka të ndryshme lotësh artificialë, me lotët artificialë EzriCare që ishte marka më e raportuar, tha CDC. Mostrat u mblodhën nga maji 2022 deri në shkurt 2023.
Kushdo që ka përdorur njërën nga dy produktet dhe ka simptoma të një infeksioni të syrit, nxitet të kërkojë kujdes të menjëhershëm mjekësor. Nuk ka asnjë rekomandim nga CDC për pacientët që kanë përdorur produktet, por nuk po përjetojnë asnjë simptomë infeksioni.
Simptomat e infeksionit të syrit mund të përfshijnë dhimbje ose parehati; sy të kuq ose qepalla; rrjedhje e verdhë, jeshile ose e bardhë nga syri; rritja e ndjeshmërisë ndaj dritës; shikimi i paqartë dhe ndjenja se diçka është në syrin tuaj.
CDC paralajmëroi në shkurt se pikat EzriCare ishin lidhur me 55 raste të infeksionit bakterial në 12 shtete.
LEXONI GJITHASHTU:

Eksperti rrugor: Nuk bëhen të plota orët e praktikës në autoshkolla
Hill: Asociacioni do të formohet në përputhje me marrëveshjen e Brukselit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *