Kujdesi privat për të moshuarit në rritje në Zvicër

0
Shpërndaje lajmin

Trendi drejt privatizimit në sektorin e kujdesit për të moshuarit po vazhdon në Zvicër, përcjell albinfo.ch.
Në vitin 2022, 47.3% e shtëpive të të moshuarve dhe shtëpive të të moshuarve ishin në pronësi të kompanive fitimprurëse krahasuar me 45.6% në 2021 teksa e njëjta prirje u vërejt në ndihmën dhe kujdesin në shtëpi, zbuloi të premten Zyra Federale e Statistikave, shkruan swissinfo.ch.
Me këtë rritje, kompanitë private siguruan 42.3% të vendeve të kujdesit për të moshuarit vitin e kaluar ndërsa ata menaxhuan 1,485 shtëpi të të moshuarve dhe shtëpi pleqsh.
Ndërmarrjet e mbetura ishin në pronësi publike (22.9%) ose në pronësi private me subvencione publike (29.8%).
Forma ligjore më e zakonshme ishte fondacioni (29.4%), i ndjekur nga shoqëria me përgjegjësi të kufizuar (24.8%), që të dyja janë në rritje në raport me vitin 2021.
Kostot e kujdesit për të moshuarit u rritën për 2.6% në 2022 në 11.05 miliardë CHF. Rritja më e madhe, prej 44%, ishte në shërbimet e palëve të treta me 164.3 milionë CHF të paguara për staf të përkohshëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *