Shpërndaje lajmin

Sipas një raporti të Agence France-Presse, homininët që jetojnë në atë që tani është Izraeli verior rreth 780,000 vjet më parë, mund të kenë gatuar peshkun e tyre përpara se ta hanë atë, duke e shtyrë ardhjen e gatimit me rreth 600,000 vjet.
Irit Zohar nga Universiteti i Tel Avivit ekzaminoi mbetjet e peshkut të zbuluar në vendin e Gesher Benot Ya’aqov, i cili dikur ishte në brigjet e një liqeni.
Një pjesë e zonës nuk përmbante pothuajse asnjë kockë peshku, por shumë dhëmbë peshku dhe disa stralli të djegur. Kjo mund të tregojë se kockat ishin zbutur dhe shpërbërë kur janë gatuar në temperatura të larta, duke lënë vetëm dhëmbët pas, shpjegoi Zohar. /

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *