Shpërndaje lajmin

Shumë raketa ruse të pashpërthyera kanë marrë pamjen e një stoku të hekurt në Ukranë, si te qe skrap. Në fakt është skrap por i rrezikshëm. Një pjesë e madhe e tyre janë raketa Grad, të cilat rusët i gjuajtën pa pushim në qytetet e Ukrainës.
Raportohet se gjatë luftës dymujore, 54,000 mina dhe municione të pashpërthyera, duke përfshirë gati 2,000 raketa, janë gjetur e çaktivizuar në Ukrainë.
Më shumë se 600 çminues po punojnë për neutralizimin e tyre në të gjithë vendin dhe shërbimi i urgjencës po rekruton vazhdimisht njerëz të rinj.
Ndërkohë ndodh, siç në foton e mësipërme, që një fshatar ukrainas shfrytëzoi një raketë për ta përdorur si stendë për shitjen e patateve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *