Kuriozitet: Pse ora ndryshon gjithmonë të dielën?

0
Shpërndaje lajmin

Ora ditore ndryshon gjithmonë ndërmjet të dielës së fundit të marsit dhe të dielës së fundit të tetorit, dhe krejt kjo ndodh në mënyrë që dita e parë e javës së punës të nisë me orar të ri të orës, përcjell albinfo.ch.
Ndryshimi i parë i orës u prezantua nga qeveria gjermane në vitin 1916, gjatë Luftës së Parë Botërore, si një mjet për të kursyer karburant dhe para. Sa më gjatë të zgjasin orët e ditës, aq më pak energji elektrike kërkohet.
Ora do të ndryshojë të dielën, më 30 tetor, një ditë më herët se vitin e kaluar – ndryshimi ndodh gjithmonë të dielën e fundit të tetorit. Kjo do të thotë se do të kemi një orë shtesë gjumë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *