Kurti për dialogun me Serbinë: Do të ketë bisedime jo të thjeshta

Shpërndaje lajmin

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti deklaroi sot se takimi i djeshëm në Bruksel ishte pozitiv dhe se u konfirmua që “kemi të bëjmë me një platformë solide për të ecur përpara”.
Kurti u shpreh se ka qenë maksimalisht transparent për procesin e dialogut dhe se është i gatshëm të shkojë në Kuvend për të raportuar rreth takimit të djeshëm.
“Nuk kam hequr nga asnjë qëllim, nuk jam në çfarëdo rruge tjetër përveç asaj, në të cilën janë zhvilluar dhe që është e përbashkët. Pra, normalizimi i plotë i marrëdhënieve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë bëhet me njohje reciproke dhe me reciprocitetin si princip. Pra, në të gjitha çështjet të cilat do t’i trajtojmë. Besoj që dje ka qenë një takim pozitiv, nuk e kemi ende normalizimin e plotë, por ajo çfarë mund të them është se u konfirmua që kemi të bëjmë me një platformë solide për të ecur përpara dhe gjithçka që na mundëson ecjen përpara është pozitive.
Diskutimet do të vazhdojnë, sepse do të kemi tash negociata për planin e zbatimit, por besoj që është koha që qytetarët, politikanët, zyrtarët, ekspertët e profesionistët ta lexojnë vetë këtë tekst. Kam qenë maksimalisht transparent për procesin, jam i gatshëm të shkojë në Kuvend të Republikës çdoherë kur deputetët e konsiderojnë këtë të nevojshme.”, tha Kurti.
Ndër të tjera, Kurti theksoi se ata ishin të vetëdijshme për kushtet e tij për Asociacionin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *