Kurti uron Ylfete Fanajn, shqiptaren e parë ministre kantonale në Zvicër

0
Shpërndaje lajmin

Kryeministri Albin Kurti, ka uruar Ylfete Fanajn, e cila bë shqiptarja e parë ministre në qeverinë kantonale të Luzernit.

Kurti tha se si pionere shqiptare në politikë, të arriturat e saja janë inspirim dhe udhërrëfim për mërgatën tonë në Zvicër, e cila për shumë vite tani i shërben me besnikëri shtetit zviceran.

“E ky nuk ishte urimi i parë për znj.Fanaj, dhe duket se nuk do të jetë i fundit. I dëshiroj suksese në detyrën e re dhe punë të palodhshme përballë përgjegjësive të reja”.
“Me të nuk na bën bashkë vetëm origjina, por edhe orientimi socialdemokrat. Andaj edhe bashkëpunimin e kemi detyrim, përveçse interes të përbashkët”, ka thënë Kurti.
Ndryshe, Fanaj fitoi përfaqësimin e kantonit të Lucernit dhe kjo shënon edhe postin më të lartë ekzekutiv që një shqiptare mban në Zvicër.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *