January 23, 2022

Kush janë ambasadorët e rinjt të Kosovës?

Shpërndaje lajmin

Pas një periudhe pothuajse 1 vjeçare, stafi diplomatik i Kosovës nëpër botë ka arritur të kompletohet.

Me të marrë detyrën si ministre e jashtme, Donika Gërvalla shkarkoi disa ambasadorë.

Dymbëdhjetë ambasadorët e shkarkuar ishin: Beqë Cufaj (Gjermani), Nait Hasani (Shqipëri) Arbër Vllahiu (Çeki),  Lirim Grejqevci (Holandë), Shpend Kallaba (Hungari), Gezim Kasapolli (Kroaci),  Avni Kastrati (Slloveni), Gjergj Dedaj (Maqedonia e Veriut),  Hajdin Abazi (Australi), Ylber Hysa (Mali i Zi), Avni Arifi (Emiratet e Bashkuara Arabe) dhe Amir Ahmeti (Katar).

Ndërkohë që në kuadër të emërimeve të reja në vijim ju sjellim emrat e ambasadorëve të rinj të cilët tashmē janë konformuar nga MPJ.

Ilir Dugolli-SHBA

Skender Durmishi-Shqipëri

Faruk Ajeti-Gjermani

Mehdi Halimi- Francë

Fuad Morina-Katar

Ilir Kapiti- Britani e Madhe

Albesiana Iberhysaj-Çeki

Agron Bajrami-Bruksel


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *