‘La Reppublica’ korigjon veten dhe lajmin e rremë për Ramën

0
Shpërndaje lajmin

Një lajm i publikuar në median italiane ‘La Repubblica’ gjatë paradites së sotme, sipas të cilit Kryeministri Rama pati një telefonatë ‘të tërbuar’ me drejtorin e RAI 3 lidhur me emisionin “Report”, rezultoi të ishte i pavërtetë.
I pari që hodhi poshtë lajmin ishte Kryeministri Rama i cili deklaroi se nuk ka pasur telefonatë të tërbuar me drejtorin e RAI, por thjesht një kërkesë për telefonatë lidhur me shpifjen skandaloze të emisionit Report.
Menjëherë pas tij, duket se ka reflektuar edhe vetë media italine e cila ka korrigjuar tekstin e lajmit duke fshirë tekstin e “telefonatës së tërbuar” që nuk ndodhi kurrë.
RAI konfirmon në artikullin e korrigjuar deklaratën e mëparshme të Ramës se nga ana e tij pati vetëm një kërkesë për t’u dëgjuar.
Konkretisht, në versionin e ri të shkrimit, La Reppublica shkruan se drejtori i RAI, “mori edhe një mesazh nga kryeministri shqiptar Edi Rama me kërkesën për t’u dëgjuar në lidhje me episodin e Raportit për marrëveshjen Itali-Shqipëri për çështjen e emigrantëve.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *