Ligjvënësit amerikanë vlerësojnë Zelensky për luftën kundër korrupsionit

Shpërndaje lajmin

Ligjvënësit demokratë dhe republikanë në SHBA kanë lavdëruar qeverinë e Ukrainës për marrjen e masave kundër korrupsionit dhe këmbëngulin që ndihma ushtarake dhe humanitare e SHBA për qeverinë e Presidentit Volodymyr Zelensky duhet të vazhdojë.
Më herët gjatë ditës së sotme, ne raportuam gjithashtu se Zelensky po trondiste disa nga zyrtarët e tij më të lartë mes akuzave për korrupsion.
Vendi ka një histori të gjatë korrupsioni dhe ka frikë se akuzat e fundit për korrupsion në qeverinë e tij mund të pakësojnë entuziazmin perëndimor për qeverinë e Kievit.
Duke folur për këtë lëvizje, senatori republikan Lindsey Graham tha në një konferencë shtypi: “Është një moment përcaktues për Ukrainën. Është një moment përcaktues për të gjithë ne, Gjermaninë, Shtetet e Bashkuara, të gjithë aleatët tanë.
Ne presim që presidenti Zelensky të ndjekë një premtim që ka bërë se Ukraina do të ndryshojë në frontin e korrupsionit.
Ne kemi besim se ky është një hap i parë në një rrugëtim të gjatë për të ndryshuar mënyrën se si bëhet biznesi.”
Ndërkohë, senatori demokrat Richard Blumenthal tha se shkarkimet ishin të rëndësishme.
“Kjo tregon atë që presidenti Zelensky na ka thënë, se do të ketë zero tolerancë për mashtrime apo shpërdorime”, tha ai./

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *