Linjë e re: Bazel-Berlin, për vetëm 10 franga

Shpërndaje lajmin

Ofruesi gjerman i transportit Flixtrain ka njoftuar se do të nisë linjë në Zvicër nga 23 qershori, shkruan albinfo.ch.
Ofruesi me kosto të ulët po ofron 10 franga (10 euro) bileta nga Bazeli në Berlin, përveç tarifave të tjera të lira.
Ofruesi gjerman i transportit Flixtrain ka njoftuar se do të nisë fluturimet në Zvicër nga 23 qershori. Ofruesi me kosto të ulët po ofron 10 franga (10 euro) bileta nga Bazeli në Berlin, midis tarifave të tjera të lira.
Kompania me kosto të ulët, e cila është vendosur si konkurrenti kryesor i Deutsche Bahn në Gjermani gjatë viteve të fundit, kryen shërbime të autobusëve dhe trenave në distanca të gjata.
Linjat drejt dhe nga Bazeli funksionojnë nga e hëna deri të enjten. Linja e re është pjesë e një zgjerimi të shërbimeve që do të përfshijë rreth 70 destinacione në Gjermani.
Deri më tani Bazeli do të jetë destinacioni i vetëm zviceran. Dy linjat e tjera të reja janë Shtutgarti në Hamburg dhe Berlini në Weisbaden.
Përveç biletës prej 10 frangash (10 euro) nga Bazeli në Berlin, udhëtimet e tjera brenda Gjermanisë do të fillojnë me 5 franga (5 euro).
Duke qenë se tarifat ka të ngjarë të jenë promocionale, është e paqartë se sa do të kushtojnë, pasi shërbimi të funksionojë dhe të funksionojë.
Aktualisht, biletat midis Bazelit dhe Berlinit mund të kushtojnë deri në 150 CHF ose 160 euro nga SBB e Zvicrës ose Deutsche Bahn e Gjermanisë përkatësisht.
Shefi i Flixtrain, André Schwämmlein, kritikoi biletën 9 euro të Qeverisë gjermane për transportin publik lokal si “të papjekur”, duke thënë se kjo do të çonte në rrezikun e “trenave plotësisht të mbipopulluar në gjithë Gjermaninë”. /Albinfo.ch
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *