Lopa e shitur 5 milionë euro, për këtë arsye

0
Shpërndaje lajmin

Libri i Rekordeve Guinness mbledh arritje të shumta interesante në një vend. Tani një lopë ka hyrë në atë listë, përcjell albinfo.ch.
Viatina-19, lopa e racës Nelore nga Brazili, është bërë lopa më e shtrenjtë e shitur ndonjëherë në ankand, shkruan “Economic Times”.
Lopët e racës Nelore kanë mish të cilësisë së lartë dhe shquhen për shijen e jashtëzakonshme.
“Njohja e Viatina-19 tonë të dashur nga Libri Guinness nuk është vetëm arritje personale, por edhe moment historik i jashtëzakonshëm në historinë e racës Nelore dhe përmirësimin gjenetik në tërësi”, ka thënë seleksionuesi Agropecuaria Napemo.
Kjo lopë theu Rekordin Botëror Guinness, pasi u shit për rreth 5 milionë euro.
Lopa Nelore karakterizohet nga ngjyra e bardhë, lëkura e butë dhe një gungë në shpinë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *