Shpërndaje lajmin

Rishi Sunak e ka krahasuar udhëheqjen e Volodymyr Zelensky në kohën e luftës me atë të Winston Churchill.
“Ju jeni në fakt lideri i parë i huaj që kam pasur privilegjin të mirëpres këtu si kryeministër dhe ka shumë histori të mrekullueshme në këtë vend. Në fakt, në këtë dhomë në të cilën po qëndrojmë, Winston Churchill mbajti shumë nga fjalimet e tij të famshme në Luftën e Dytë Botërore .
Dhe në të njëjtën mënyrë sot, lidershipi juaj, guximi dhe guximi i vendit tuaj janë frymëzim për të gjithë ne. Mezi pres që ne të diskutojmë se çfarë mund të bëjmë më shumë për të mbështetur ju dhe vendin tuaj,” tha Sunak.
Zelensky falënderoi Mbretërinë e Bashkuar për mbështetjen e treguar ndaj Ukrainës që nga pushtimi rus.
“Mbështetja juaj është shumë e rëndësishme për ne. Ne ju jemi mirënjohës nga zemra, duke filluar nga ukrainasit, nga të gjithë ushtarët tanë, ne ju  jemi mirënjohës.”
Zelensky tha se diskutimet e tij me Sunak do të përfshinin”çështje shumë të rëndësishme dhe mbështetje urgjente për Ukrainën”.
“Kriza ishte një çështje “sigurie jo vetëm për Ukrainën, por është e rëndësishme për të gjithë Europën”, shtoi ai.
/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *