Macron bisedon me Zelensky-n, Parisi përgatitet të presë konferencat në ndihmë të Ukrainës

Shpërndaje lajmin

Presidenti francez Emmanuel Macron foli me homologun e tij në Kiev të dielën për të përgatitur dy konferenca në mbështetje të Ukrainës këtë javë në Paris.
“Me Presidentin Zelensky, ne kemi përgatitur konferencat që Franca po pret të martën: e para, ndërkombëtare, për të përmbushur nevojat e Ukrainës për të kaluar dimrin, dhe e dyta me kompanitë franceze që janë të përfshira në rindërtimin e vendit”, bëri me dije Macron.
Ky është takimi apo telefonata e 43-të mes dy liderëve që nga dhjetori i vitit 2021, sipas Pallatit Presidencial Elysee.
Rreth 70 aktorë shtetërorë dhe ndërkombëtarë të OJQ-ve pritet të marrin pjesë në konferencën e mëngjesit mbi mbështetjen për Ukrainën në dimër, me rreth 500 kompani franceze që do të marrin pjesë në konferencën e pasdites për rindërtimin, sipas Pallatit Elysee. Gjithashtu pritet të nënshkruhen disa marrëveshje për infrastrukturën kritike.
Kryeministri i Ukrainës dhe zonja e parë pritet të marrin pjesë në konferencat në Paris të martën, me presidentin Volodymyr Zelensky që do të mbajë një fjalim virtual.
/
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *