Macron propozon rritje të madhe të buxhetit për ushtri

Shpërndaje lajmin

Presidenti francez Emmanuel Macron ka plane të detajuara për një nxitje të madhe për forcat e armatosura, për të përballuar kërcënimet moderne, përfshirë luftën e Rusisë në Ukrainë.
Buxheti i ardhshëm shtatëvjeçar do të rritet në 413 miliardë euro nga viti 2024-30, nga 295 miliardë euro, tha ai.
Së pari, Francës iu desh të riparonte dhe të riparonte forcat e saj të armatosura, pastaj t’i transformonte ato, u tha ai ushtarëve në bazën ajrore Mont-de-Marsan në Francën jugperëndimore.
“Ne nuk duhet të bëjmë të njëjtën gjë me më shumë, ne duhet të bëjmë më mirë dhe ndryshe”.
Pushtimi rus i Ukrainës ka nxitur vendet perëndimore të rishikojnë shpenzimet ushtarake – dhe në shumë raste, t’i rrisin ato ndjeshëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *