Mal i Zi hap kufijtë, shqiptarët mund të kalojnë pa test

Shpërndaje lajmin

Mal i Zi ka hapur kufijtë për të gjithë qytetarët që duan ta vizitojnë. Agjencia kroate HINA njoftoi të shtunën se autoritetet malazeze kanë hapur kufijtë për qytetarët e Bashkimit Evropian dhe Izraelin dhe se ata do të jenë në gjendje të hyjnë në vendin e Ballkanit pa ndonjë kërkesë në lidhje me COVID-19.

Sidoqoftë, faqja në internet e Ministrisë së Punëve të Jashtme Rumune thotë se megjithëse masat kufizuese në Malin e Zi janë zbutur, vetëm një kategori e caktuar e shtetasve të huaj kanë qasje të lirë në këtë vend, pa u kushtëzuar nga kërkesat në lidhje me Covid-19.

Në mënyrë të veçantë, shtetasit malazezë dhe të huaj që vijnë nga Shqipëria, Kosova, Serbia Bosnjë e Hercegovinës, Maqedonia Veriore, Kroacia, Rusia, Ukraina dhe Bjellorusia mund të hyjnë në Malin e Zi pa paraqitur test PCR për Covid-19 apo dëshmi se ata janë vaksinuar kundër koronavirusit, nëse vërtetojnë se kanë një qëndrim të përhershëm ose të përkohshëm, apo nëse kanë qëndruar në ato shtete përkatëse për të paktën 15 ditë para hyrjes në Mal të Zi.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *