Manastirliu në Qendrën e Trajtimit të viktimave të Dhunës: Fuqizojmë shërbimet për gratë, financojmë 35 shërbime me Fondin Social

Shpërndaje lajmin

Tiranë 10 Dhjetor- Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale Ogerta Manastirliu në Ditën Botërore të të Drejtave të Njeriut, në përmbylljen e fushatës së 16 ditëve të aktivizmit kundër dhunës ndaj grave, ka takuar gra dhe vajza, që i kanë thënë jo dhunës në Qendrën Kombëtare të Trajtimit të Viktimave të Dhunës në Familje.
Duke folur për fuqizimin e grave dhe vajzave ministrja Manastirliu tha: “Ne do të jemi gjithmonë krah për punësimin, për integrimin, për kujdesin për arsim profesional. Në këtë qendër, ashtu sikurse në të gjithë protokollet tona, që ne kemi në të gjitha shërbimet e specializuara në të gjithë vendin, ndiqet një plan individual për çdo rast edhe për çdo grua, por gjithashtu edhe për fëmijët”, tha Manastirliu.
Në 16 ditë aktivizëm kundër dhunës ndaj gruas ministrja foli për zgjerimin e strukturave:
“Kemi arritur që deri më sot të kemi 35 shërbime të specializuara në rang vendi për të trajtuar rastet dhe viktimat e dhunës në familje. Është e rëndësishme që sa më shumë të rriten rastet e denoncimeve, aq më shumë ndërgjegjësohet shoqëria, aq më shumë ndërgjegjësohen edhe vetë gratë, që ka mekanizma, që ka qendra të emergjencës, ka shërbime që i mbështesin ato duke filluar pikë së pari nga strukturat e Policisë së Shtetit që është dera e parë për urdhërat e menjëhershëm të mbrojtjes. E më pas tek shërbimet e specializuara sikurse është kjo qendër”, u shpreh Manastirliu
“Ne jemi duke iniciuar një politikë të re, një program që nis nga viti tjetër për gratë e papuna që kanë tre fëmijë të mitur, për t’i mundësuar që në pesë vitet e fëmijës, pesë vitet e kujdesit të fëmijës së tretë, të katërt e kështu me rradhë t’i kenë të subvencionuara sigurimet shoqërore dhe shëndetësore”, tha Manastirlu.
Nëpërmjet Fondit Social është mbështetur financimi i shërbimeve në çdo bashki të vendit, përmes projekteve të cilat kanë në fokus ngritjen e shërbimeve rehabilituese dhe riintegruese për gratë dhe vajzat viktima të dhunës në familje. Projekte nga ku kanë përfituar rreth 500 gra dhe fëmijët e tyre, financimi i të cilave vazhdon edhe për vitin 2022 e në vijim./ /

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *