Maskat respiratore janë më efektive në mbrojtjen kundër koronavirusit

Share

Maskat respiratore, përmes të cilave edhe mund të merrni frymë lirshëm, kanë për qëllim të mbajnë punonjësit e kujdesit shëndetësor dhe të urgjencës të sigurt nga kimikatet dhe grimcat infektive.

Maskat kirurgjikale mund të jenë të dobishme nëse jeni i sëmurë, pasi ato parandalojnë përhapjen e mikrobeve të përdoruesve te njerëzit e tjerë. Nëse jeni një punonjës i kujdesit shëndetësor dhe doni të mbroni veten nga përvetësimi i një sëmundjeje ose frymëmarrja në grimca të tjera të rrezikshme, një aparat respirator do të jetë më efektiv, shkruan Insider, transmeton portal arbresh.info

Një aparat respirator është një pajisje që mbulon hundën dhe gojën tuaj dhe ju mbron nga thithja e substancave të rrezikshme të ajrit, të tilla si kimikate ose grimca infektive.

maskaa

Maskat respiratore, të cilat i shohim më shumë te mjekët, janë përdorur shumë për parandalimin e koronavirusit.

“Maskat N95 ndihmojnë në filtrimin e grimcave të koronavirusit, në mënyrë që profesionistët e kujdesit shëndetësor të mos marrin frymë me to”, thotë Parshaën Lahiji, MD, mjek i urgjencës mjekësore dhe specialist i mjekësisë së kujdesit kritik dhe internist në Qendrën Shëndetësore të Providence Saint John.

Përveç mungesës së pajisjeve mjekësore si ventilatorët, shumë spitale në të gjithë Britaninë po përjetojnë gjithashtu një mungesë të pajisjeve të mbrojtjes personale, si këto maska, duke vënë në rrezik shëndetin dhe sigurinë e punonjësve të kujdesit shëndetësor./arbresh.info/

The post Maskat respiratore janë më efektive në mbrojtjen kundër koronavirusit appeared first on Arbresh.info.


Share

Komente