Mbahet Kongresi i Shëndetësisë, Manastirliu: Do të rrisim pagat për mjekët

Shpërndaje lajmin

Qeveria shqiptare mbajti këtë të hënë atë që e cilësoi si Kongresi i parë i Shëndetësisë. Në fjalën e saj Manastirliu tha se maxhoranca qeverisëse ka rritur me 63% pagat e mjekëve si dhe do të vijojë me mbështetjen financiare për profesionistët e shëndetësisë.
“Të dashur profesionistë të shëndetit, jo vetëm se tashmë u bënë vite që punojmë bashkë, por unë jam një nga ata njerëz që besojnë në atë shprehjen, “jo të gjithë ëngjëjt kanë krahë, disa kanë stetoskop”. Por fjalët e mira nuk mjaftojnë ne këtë e dimë dhe ndaj e kemi shoqëruar me akte konkrete të mbështetjes financiare dhe profesionale, duke i mbajtur premtimet tona. Nga piknisja rritëm me 63% pagat e stafeve mjekësore, aplikuam bonusin e mjekëve që punojnë larg vendbanimit, si dhe jemi zotuar që të vijojmë rritjen e pagave për profesionistët e shëndetësisë.
Reforma spitalore me modelin e ri të autonomisë  do të mundësojë më shumë incietiva financiare për mjekët nga pagesa për performancën te praktikat dysishe”, tha ajo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *