Më 13 maj në Bruksel pritet që Serbia dhe Kosova ti njohin dokumentet mes veti / Ministja Gjermane jep lajmin e papritur…

Shpërndaje lajmin

Ministr]a gjermane e Mbrojtjes Christine Lambrecht gjendet për një vizitë në Kosovë ajo sot është takuar me kryem1nistrin e Kosovës Albin Kurti me të cilin janë paraqitur edhe në një konferencë të përbashkët për media.
Ministr]a gjermane duke folur para gazeta.rëve kërkoi dinamikë të re në dialogun mes Kosovës dhe Serbisë ajo bëri publike edhe pritjet e saj nga takimi i 13 majit mes dele gacioneve të Kosovës dhe Serbisë.
Lambrecht tha se pret njoh jen reciproke të dokumenteve mes dy shteteve si një hap i parë shpresoj të ketë një dinamikë të re dhe të dalin ven dime të mira më 13 maj në Bruksel.
Hapat e parë do të mund të ishin ven.dimet për njohjen reciproke të dokuménteve dhe ky do të ishte hap i mirë tha ajo gjatë paraqitjes së përbashkët me Kurtin.
Ministr]a gjermane ka shprehur mbështetjen e saj për ambiciet e Kosovës për tiu bashkuar aleancës ushtarake NATO dhe Bashk imit Evropian. Megjith atë tha ajo duhet kal.uar nëpër disa procese deri te këto arritje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.