Me 279 miliardë franga, Zvicra në vitin 2022 ka shënuar eksport rekord

0
Shpërndaje lajmin

Ekonomia zvicerane ka eksportuar mallra me vlerë prej gati 279 miliardë CHF vitin e kaluar, transmeton albinfo.ch. Kjo shumë është më e madhja deri më sot, raporton Qeveria Federale.
Por rritja që nominalisht është 7.2 për qind në krahasim me vitin e kaluar mund të shpjegohet kryesisht me rritjen e çmimeve, shkruan srf.ch.
Mbi të gjitha, industria kimike-farmaceutike si dhe industria e orëve dhe bizhuterive kanë shënuar rritjen më të madhe të  eksporteve. Nëse hiqet ndryshimi i kushtëziar nga rritja e çmimeve, eksportet megjithatë kanë qenë pothuajse të njëjta me një vit më parë.
Importet janë rritur gjithashtu: mallra në vlerë prej gati 235 miliardë CHF janë importuar në Zvicër. Në ndryshim nga eksportet,  importet janë rritur lehtësisht në raport me çmimet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *