January 23, 2022

Me gjithë përdorimin e kartelave, ‘keshi’ mbetet më i popullarizuari nga zviceranët

Shpërndaje lajmin

Përdorimi i kartave të debitit vazhdon të rritet, por paraja në dorë mbetet mënyra më e popullarizuar e pagesës në Zvicër.

Një sondazh nga Banka Kombëtare Zvicerane (SNB) zbuloi se 97% e të anketuarve mbajnë para në kuletat e tyre ose në shtëpi për të mbuluar shpenzimet e përditshme, ndërsa 92% zotërojnë një kartë debiti dhe 78% mbajnë një kartë krediti, shkruan swissinfo.ch, përcjell albinfo.ch.

Numri i mbajtësve të kartave u rrit përkatësisht 4% dhe 15% krahasuar me një studim të mëparshëm të kryer në vitin 2017. Aplikacionet e pagesave me telefon po regjistrojnë gjithashtu rritje të fuqishme: 48% e të anketuarve i përdorën ato vitin e kaluar krahasuar me 11% në vitin 2017.

Ndryshimi në metodat e pagesës pasqyron “faktin që popullata është bërë gjithnjë e më e vetëdijshme dhe vlerësuese e inovacioneve” dhe se “pandemia e koronavirusit ka përshpejtuar më tej ndryshimet”, tha SNB.

Ndërrimet mund të vërehen në “shkallë të ndryshme” në të gjitha grupet e popullsisë, përcjell albinfo.ch.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *