Më shumë se gjysma e britanikëve ka antitrupa Covid-19, zviceranët 25 %

Shpërndaje lajmin

Shumica e antitrupave të zbuluar në Mbretërinë e Bashkuar ka të ngjarë të jenë rezultat i vaksinimit. Deri më 3 prill 2021, 6 ditë pas datës së fotografimit të antitrupave ONS, 64% e popullsisë kishte marrë të paktën një dozë vaksine, 10 pikë përqindje më të lartë se shkalla 54% e antitrupave.

Vlerësimet e fundit të antitrupave në Zvicër, të cilat përfunduan midis dhjetorit 2020 dhe shkurt 2021 vlerësuan se rreth 17% e popullsisë kishin antitrupa. Që atëherë virusi ka vazhduar të përhapet – Zvicra ka regjistruar rreth 176,000 (2%) raste që nga fundi i vitit 2020 – dhe një shtesë prej 6% e popullsisë ka pasur të paktën një dozë vaksine që nga mesi i shkurtit 2021, kështu që përqindja me antitrupat tani mund të jenë rreth 25%, përcjell albinfo.ch.

ONS tha se është e rëndësishme të bëhet dallimi midis testimit pozitiv për antitrupa dhe imunitetit. Nuk dihet ende se si ndikimi i antitrupave të zbulueshëm, tani ose në një kohë në të kaluarën, ndikon në mundësinë e marrjes së Covid-19 përsëri, pasi që pjesë të tjera të sistemit imunitar (reagimi i qelizave T) do të ofrojë mbrojtje. Ajo gjithashtu theksoi se kohëzgjatja e kohës që antitrupat qëndrojnë në nivele të zbulueshme në gjak nuk dihet plotësisht.

Studimet kombëtare që qëndrojnë në themel të raportit të Mbretërisë së Bashkuar bazohen në rezultatet e testit të gjakut të antitrupave SARS-CoV-2 të marra nga një nën-shembull i përzgjedhur rastësisht i individëve të moshës 16 vjeç e lart, duke përjashtuar individë në spitale, shtëpi kujdesi dhe mjedise të tjera institucionale.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *