Më shumë se gjysma e firmave në Britani planifikojnë të punësojnë staf të ri

Share

photo 1581279218402 2c82762e4779

Më shumë se gjysma e punëdhënësve në Britani kanë ndërmend të rekrutojnë personel në tre muajt e ardhshëm, sipas studimit të ri.

Trupi i burimeve njerëzore, CIPD, tha se ishin shenjat e para pozitive për perspektivat e punësimit që kishte parë në një vit. Rreth 56% e 2,000 firmave të anketuara planifikuan të punësojnë në tre muajt e parë të viti 2021.

Sektorët me synimet më të forta për punësim përfshijnë kujdesin shëndetësor, financat dhe sigurimet, arsimin dhe TIK.

“Gjetjet tona sugjerojnë që papunësia mund të jetë afër kulmit dhe madje mund të nënvlerësojë parashikimet zyrtare, veçanërisht duke pasur parasysh rënien e raportuar të furnizimit të punëtorëve jashtë shtetit”, tha Gerwyn Davies nga Instituti i Personelit dhe Zhvillimit i Chartered (CIPD), i cili zhvilloi sondazh me firmën e rekrutimit Adecco, shkruan BBC, përcjell albinfo.ch

 


Share

Komente