January 24, 2022

Më thuaj se sa kafe pi në ditë, une të tregoj si je me shëndet

Shpërndaje lajmin

Ujë para apo pas kafesë? Kjo është dilema të cilën duam ta sqarojmë.

Sipas traditës në pjesën më të madhe të b´areve, filxhani i kafes, shoqërohet nga një gotë uje
Themi në shumicën e rasteve sepse disa vende ende nuk e kuptojnë rëndësinë e b´inσmit kafe+ujë.

Për ta bërë të shkurtër, përgjigja e saktë është, PARA: gota e ujit duhet pirë para kafesë, për ta shijuar në maksimum aromën, në mënyrë që të pastrojmë gjuhën nga mbetje që mund të ndikojnë në perceptimin e shijes.

E vërteta është që nuk tingëllon aq ab´surde ta pish dhe mbas.

Do t’ju ketë ndodhur që të kap lσheni nga një vapë dhe etje e madhe mbas kafes.

Nëse kjo ndodh do të thotë që kafja është përgatitur me kokrra jo shumë të p´jekura, të cilat ndikojnë në th´arjen e gojës. Në këtë rast si shumë s´ituata në j´etë, secili bën atë që do.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *