Medvedev: Përpjekja për të arrestuar Putinin është shpallje e luftës ndaj Rusisë

0
Shpërndaje lajmin

Çdo përpjekje për të arrestuar presidentin Vladimir Putin pasi Gjykata Ndërkombëtare Penale (ICC) lëshoi ​​një urdhër për shefin e Kremlinit do të përbënte një shpallje lufte kundër Rusisë.
Kështu u shpreh ish-presidenti i Rusisë dhe aleati më i ngushtë i Putinitm, Dmitry Medvedev, shkruan Reuters.
“Le të imagjinojmë – padyshim këtë situatë që nuk do të realizohet kurrë – por megjithatë le të imagjinojmë se u realizua: kreu aktual i shtetit bërthamor shkoi në një territor, le të themi në Gjermani, dhe u arrestua.
“Çfarë do të ishte kjo? Do të ishte një shpallje lufte ndaj Federatës Ruse. Dhe në atë rast, të gjitha asetet tona – të gjitha raketat tona etj. – do të fluturonin në Bundestag, në zyrën e Kancelarit”, tha Medvedev.
Gjykata lëshoi ​​një urdhër arresti të premten, duke akuzuar Putinin për krimin e luftës për dëbimin e paligjshëm të qindra fëmijëve nga Ukraina.
Sipas gjykatës, ka arsye të arsyeshme për të besuar se Putini mban përgjegjësi penale individuale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *