September 25, 2021

Merkel: Rënia e rasteve me Covid-19 është e kënaqshme, por nuk ka mbaruar

Shpërndaje lajmin

Kancelarja gjermane Angela Merkel tha sot se përmirësimi i fundit në numrin e rasteve të sëmundjes koronare të zemrës në Gjermani është i kënaqshëm, por ajo paralajmëroi se pandemia nuk ka mbaruar.

Ajo shtoi se ishte e shqetësuar për rrezikun e llojit indian të virusit në Britani, raporton Reuters.

Merkel deklaroi se aktualisht rreth 2.5 për qind e rasteve të virusit kurora në Gjermani janë të lidhura me llojin indian.

“Kemi një verë përpara që sjell shumë mundësi, por nuk duhet të jemi të pakujdesshëm, duhet të vazhdojmë të monitorojmë situatën me shumë kujdes”, tha Merkel pas një takimi me udhëheqësit e 16 landeve gjermane.

“Ne jemi në një garë me virusin kur bëhet fjalë për vaksinimin”, tha kancelarja gjermane, duke shtuar se është thelbësore për të maksimizuar mbrojtjen kundër llojit indian të virusit.

Pas një fillimi të ngadaltë, ritmi i vaksinimeve në Gjermani është përshpejtuar, kështu që tani rreth 47 për qind e popullsisë ka marrë të paktën një dozë, dhe 24 për qind të dyja.


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *