Merret vendimi, largohen nga puna 3,885 punëtor të shërbimit postar të Zvicrës

0
Shpërndaje lajmin

Mëngjesin e së mërkurës Swiss Post njoftoi se do të ketë shkurtime masive të vendeve të punës: 3,855 punonjës do të humbasin punën e tyre, rreth 422 pozicione me kohë të plotë do të preken.
Funksionimi i organizatës së dërgesave të filialit Direct Mail do të ndërpritet plotësisht. Ai është përgjegjës për shpërndarjen e reklamave të paadresuara si fletushka ose gazeta falas, shkruan 20minuten.
Posta direkte është dashur të thithë një të tretën e rënies së dërgesave gjatë dhjetë viteve të fundit. Sipas shërbimit postar, gjysma e kësaj rënie vjen si pasojë e rritjes së numrit të tabelave “Stop Reklamimit” në kutitë postare.
Sipas Postës, disa porosi të mëdha kanë humbur gjithashtu.
“Humbja e këtyre porosive, së bashku me rënien e vazhdueshme të reklamave fizike, do të thotë që ne mund të operojmë organizatën tonë të dërgesave vetëm me humbje”, thotë Daniel Truttmann, CEO i Postë e drejtpërdrejtë. Nga qershori 2024, të gjitha dërgesat do të dorëzohen me postë.
Shumica e të prekurve janë të punësuar me ngarkesa “të vogla” deri në “shumë të vogla”. Ata kryejnë reklama për tre deri në tetë orë në javë në baza ore për ngarkesa minimale të punës. Gjithashtu janë prekur 72 punonjës me ngarkesë pune nga 70 deri në 100 për qind. Digjitalizimi me avancim të shpejtë ka siguruar që gjithnjë e më pak reklama fizike po shpërndahet në kuti postare prej vitesh, përcjell albinfo.ch.
Swiss Post dëshiron të kursejë para dhe të bëhet më digjital. Ajo ka njoftuar masa të ndryshme ristrukturimi këtë vit. Shërbimi postar njoftoi gjithashtu në maj se do të ketë një rritje të çmimit për parcelat dhe postën letrare. Në korrik, Swiss Post njoftoi se do të merrte përsipër dy kompanitë zvicerane të logjistikës Quickmail dhe Quickpac. Kompania shtetërore dëshiron të kursejë gjithsej 42 milionë franga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *