Mësoni përfitimet e vrapimit në mëngjes

0
Shpërndaje lajmin

Vrapimi është pa dyshim një mënyrë e shkëlqyeshme për të arritur qëllimet tuaja të fitnesit. Miliona njerëz, të rinj dhe të moshuar, merren me vrap për shkak të shumë përfitimeve të tij.
Pyetja në mendjet tona sot është nëse ekziston një kohë specifike që është më e mira për të vrapuar. A ka rëndësi madje? Me siguri do të keni parë një numër të madh njerëzish që vrapojnë në dritën e hershme të mëngjesit dhe kanë menduar se çfarë i motivon ata. E po, rezulton se “zogu i hershëm me të vërtetë kap krimbin”, siç thotë një fjalë e vjetër, e mençur. Sipas hulumtimit, koha më e mirë për të vrapuar është herët në mëngjes.
Këtu janë disa nga përfitimet e vrapimit herët:
1. Përmirëson produktivitetin tuaj për ditën,
Ushtrimi ju jep stimulim mendor dhe fizik, rrit vigjilencën tuaj dhe ju ndihmon të ngriheni nga shtrati në kohën e duhur.
2. Përmirëson shëndetin e zemrës
Hulumtimet tregojnë se vrapuesit kanë një rrezik 27% më të ulët të vdekjes së hershme dhe një rrezik 30% më të ulët të vdekjes nga problemet kardiovaskulare.
3. Ndërtoni metabolizëm të fortë
Nëse po kërkoni të qëndroni në gjendje të mirë ose po përpiqeni të humbni peshë, nuk doni që trupi juaj të grumbullojë yndyrë, vrapimi është ideal.
4. Shëndet më i mirë
Ka qenë një kohë kur njerëzit mendonin se vrapimi ishte i keq për nyjet tuaja. Sidoqoftë, studimet e fundit kanë treguar se vrapuesit kanë më pak të ngjarë të zhvillojnë probleme të përbashkëta. Arsyeja për këtë është se vrapuesit ka të ngjarë të jenë të aftë dhe të kenë më pak peshë duke ulur kështu sasinë e tendosjes në nyje.
5. Përmirësimi i shëndetit mendor
Ju mund ta shikoni një vrapim në mëngjes si një investim në trupin tuaj. Kjo krijon një ndjenjë të vetëvlerësimit dhe arritjeve. Vrapimi jashtë është veçanërisht i dobishëm, pasi ju jep kohë për të parë pamjet e bukura të natyrës.
6. Gjumi i përmirësuar
Studimet tregojnë se njerëzit që punojnë në mëngjes kalojnë më shumë kohë në gjumë të thellë sesa ata që stërviten pasdite ose në mbrëmje.
Sapo të krijoni një rutinë të shkuarjes në shtrat dhe zgjimit në të njëjtën kohë çdo ditë, gjumi juaj do të përmirësohet.
7. Ndihmon për të krijuar qëndrueshmëri
Vrapimi në mëngjes ju lejon të siguroni që të merrni stërvitjen tuaj thelbësore pa i shtyrë. Kjo gjithashtu ju ndihmon të lironi mbrëmjet tuaja për t’u shoqëruar dhe relaksuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *