Mësuesja tha t’i japin qetësues nxënësit dhe ndodhë e papritura

Shpërndaje lajmin

Mësuesja ftoi nënën e një
nxënësi në shkollë për të diskutuar situatën e djalit të saj. Ajo i tha: Dua që të kuptosh se djali yt ka nevojë për qetësues.
Është ilaç për ata që vuajnë nga përqendrimi dhe hiperaktiviteti. Është i bezdisshëm gjatë mësimit dhe ngatërrohet shumë me rrjedhën e mësimit, dhe nuk mëson! Nëna pranoi sugjerimin e mësueses, por nxënësi tha se i vinte turp të merrte ilaçin para klasës së tij.
Mësuesja i sugjeroi që nxënësi të drejtohet në dhomën e mësuesve për të ngrënë pilulën, t’i përgatisë kafen mësueses dhe të kthehet në klasë. Nxënësi ra dakord dhe gjërat shkuan siç u dakorduan për një muaj.
Mësuesja thirri përsëri nënën, lavdëroi sjelljen e djalit të saj, përmendi se sa shumë ishte përmirësuar, i qetë dhe duke mësuar. Nëna u kënaq kur dëgjoi mësuesen, ju drejtua djalit duke buzeqeshur dhe i tha: Sa bukur që po mëson tani më mirë se më parë, më trego për ndryshimin që ke kaluar dhe suksesin që ke bërë.
Fëmija i tha nënës: Mami, është shumë e thjeshtë, po shkoja në dhomën e mësuesve, po merrja dhe ja përgadisja kafen për mësuesen, dhe po i vija pilulën qetësuese në kafe. Kështu mësuesja u bë më e qetë dhe ishte në gjendje të na mësonte siç duhet.
Mos fajëso të tjerët.
Ndonjëherë ne jemi ata që kemi nevoj për atë ndryshim.
N NEWS MEDIA

Leave a Reply

Your email address will not be published.