Ministri zviceran angazhohet për mbështetje të mëtejshme për Ukrainën

0
Shpërndaje lajmin

Ministri i Jashtëm zviceran, Ignazio Cassis, në fjalimin e tij përmbyllës në Konferencën e dytë të Rimëkëmbjes së Ukrainës (URC) në Londër të enjten premtoi mbështetje shtesë për Ukrainën. Ai theksoi se Zvicra do të ndihmojë si në situata emergjente, ashtu edhe në përpjekjet për rindërtim, përcjell albinfo.ch.
Gjatë fjalimit të tij, Cassis përshkroi tri fusha kryesore, ku ai mbrojti për veprime të njëkohshme për Ukrainën: ndihmën humanitare, rindërtimin dhe reformat.
Ai pohoi se Ukraina do të vazhdojë të marrë ndihmë humanitare “për aq kohë sa të jetë e nevojshme”. Ai theksoi rëndësinë e zbatimit të sigurimit të rrezikut për sektorin privat për të përshpejtuar procesin e rindërtimit. Për më tepër, ai përgëzoi miratimin e Këshillit të Evropës për një regjistër dëmesh, i cili do të ndihmojë në përpjekjet e rindërtimit.
Për më tepër, Cassis bëri thirrje për një qasje “transparente dhe të përgjegjshme” ndaj rindërtimit. Ai theksoi mbështetjen aktive të Zvicrës për Ukrainën, veçanërisht në krijimin e autoriteteve kundër korrupsionit, përcjell tutje albinfo.ch.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *