Ministrja Rozeta Hajdari thotë se nuk sheh asnjë arsye për të dhënë dorëheqje

0
Shpërndaje lajmin

Ministrja e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë në Kosovë, Rozeta Hajdari, në konferencë për media ka folur për zhvillimet e sotme në këtë ministri, ku dy zyrtarë të kësaj ministrie dhe një biznesmen janë arrestuar nën dyshimin për kryerjen e veprave penale, “keqpërdorim i detyrës zyrtare dhe dhënie e ndihmës në kryerjen e veprës penale të keqpërdorimit të detyrës zyrtare”, përcjell albinfo.ch.
Hajdari u shpreh se nuk sheh asnjë arsye për të dhenë dorëheqje, pasi u shpreh se nuk ka as dyshim te zyrtarët e arrestuar.
“Sa i përket dorëheqjes sime, unë s’e shoh asnjë arsye për të dhënë dorëheqje dhe të them me përgjegjësi e siguri të plotë, dhe nuk shoh asnjë arsye e as thjesht dyshim te zyrtarët që janë të ndalur sot”, ka thënë ajo.
Ajo e ka akuzuar Policinë e Kosovës se në këtë ministri kërkesën për pranim-dorëzim të provave lidhur me dyshimet për dallavere në rezervat shtetërore i ka bërë kundërligjshëm.
“Policia e njësisë hetuese s’ka prezantuar ceritfikatë të sigurisë sekrete. Pra, kërkesa e Policisë për pranim-dorëzim të këtyre provave ka qenë në kundërshtim me ligjin për mbrojtjen e informacionit të klasifikuar”, tha ajo.
Ministrja ka konfirmuar se janë bërë pagesa në avanc për furnizim me mallra në rezervat shtetërore, teksa tha se në fillim të qershorit sivjet kjo ministri ka njoftuar Avokaturën Shtetërore për inicim të procedurës gjyqësore se 3% e furnizimit total me rezerva shtetërore në vitin 2022 është vonuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *