September 25, 2021

Moti dëmton të mbjellat në Zvicër

Shpërndaje lajmin

Midis më të prekurve nga reshjet e mëdha të shiut, stuhitë e breshërit dhe përmbytjet e dy javëve të fundit janë fermerë të shumtë zviceranë, fushat e të cilëve u shkatërruan dhe të korra të tëra u dëmtuan rëndë, transmeton albinfo.ch.

“Ky do të jetë një vit i keq për kultivimin e bimëve në të gjitha kulturat, me rendimente të dobëta dhe cilësi më të ulët se zakonisht”, tha Markus Ritter, president i Shoqatës bujqësore të Zvicrës.

 


Shpërndaje lajmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *