Musk ‘pendohet’, heq dorë nga blerja e Twitter-it

Shpërndaje lajmin

Miliarderi i teknologjisë, Elon Musk, i ka dhënë fund ofertës së tij për të blerë Twitter, duke përmendur “informacionin e supozuar, të pamjaftueshëm të ofruar nga kompania për llogaritë e rreme”, sipas një dosjeje në Komisionin e Letrave me Vlerë dhe Shkëmbimeve të SHBA (SEC).
Musk kishte vënë në dyshim publikisht shifrat e Twitter për javë të tëra, të cilat shumë analistë e panë si një përpjekje për të ulur çmimet e aksioneve në gjigantin e teknologjisë.
Që nga mesi i majit, Musk është përqendruar në vlerësimet e supozuara të rreme të Twitter për numrin e robotëve dhe llogarive të rreme që përdorin shërbimin duke e deklaruar marrëveshjen e marrjes “të pezulluar”.
Avokatët e Musk tani kanë thënë, në një dosje të SEC, se Twitter nuk i ofroi Musk dhe stafit të tij të dhënat e nevojshme për të verifikuar pretendimet e tyre për llogaritë e rreme, duke theksuar se dështimi i tyre për ta bërë këtë përbënte një shkelje të kontratës, duke e lejuar Musk të largohej nga kjo marrëveshje.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.