Mutacioni i koronavirusit në Zvicër që nga fillimi i dhjetorit

Share

431018962 highres 1

Mostrat janë marrë nga ujërat e zeza përreth Cyrihut, Lozanë dhe një tjetër “zonë e papërcaktuar sportive dimërore” në Zvicër, raporton “Kronen Zeitung” e Austrisë.

Gjetjet ilustrojnë se përkundër përpjekjeve të qeverisë zvicerane për të ndaluar fluturimet nga MB dhe për të kërkuar karantinë për mbërritjet, virusi tashmë kishte bërë rrugën e tij për në Zvicër, përcjell albinfo.ch.

Studiuesit e ETH shikuan 48 mostra të ujërave të ndotura nga i gjithë vendi.

Më parë, hera e parë që mutacioni i virusit ishte zbuluar në Zvicër ishte më 24 Dhjetor.

Çfarë dimë për mutacionin?

Pak para Krishtlindjeve, një mutacion i koronavirusit I zbuluar në Britaninë e Madhe dhe Afrikën e Jugut çoi në ndalimin e fluturimeve dhe kufizime të reja të hyrjes në të gjithë Evropën.

Varianti u zbulua për herë të parë në Zvicër në prag të Krishtlindjes midis dy pasagjerëve që ishin banorë të Mbretërisë së Bashkuar dhe kishin arritur kohët e fundit në Zvicër.

Të Dielën, 3 Janar, autoritetet shëndetësore të Gjenevës thanë se ka të ngjarë që transmetimi po ndodhte tashmë në Zvicër.

Që nga 6 janari, priteshin 28 raste të variantit në Zvicër.


Share

Komente