NATO dhe Zvicra kanë dërguar ekipe ekspertësh kibernetikë në Estoni

0
Shpërndaje lajmin

Frika nga agresioni rus nuk kufizohet vetëm në mbrojtjen personale. Zvicra ka dërguar një ekip ekspertësh kibernetikë për të marrë pjesë në një stërvitje simulimi të mbrojtjes kibernetike të udhëhequr nga NATO në Estoni, njofton albinfo.ch.
Rreth 2,000 ekspertë kibernetikë nga 33 vende do të testohen nga 8,000 sulme ndaj 5,500 objektivave virtualë.
Thuhet se sulmet janë krijuar për të shkaktuar ndërprerje në rrjetet qeveritare dhe ushtarake, komunikimet, sistemet e pastrimit të ujit dhe rrjetin elektrik. /Albinfo.ch
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *