Ndaloni konsumimin e këtyre llojeve të djathit

0
Shpërndaje lajmin

Listeria u zbulua gjatë një inspektimi nga prodhuesi Käserei Studer. Disa nga produktet janë në dispozicion nga Migros. Një rrezik për shëndetin nuk mund të përjashtohet.
Migros u kërkon klientëve të saj të mos konsumojnë disa produkte djathi. Shitësi me pakicë shkruan: “Migros u kërkon klientëve të saj të mos konsumojnë produktet në fjalë. Listeria mund të ketë pasoja shëndetësore. Në raste individuale, simptoma të ngjashme me gripin (ethe, dhimbje koke, vjellje) mund të shfaqen pas konsumimit”, thuhet në njoftim, përcjell albinfo.ch.
Disa lloje djathi nga bulmeti i djathit Studer janë prekur. Këto përfshijnë varietete të njohura si “Der Scharfe Max” ose “Der Füürtüfel”. Klientët që e kanë produktin në fjalë në shtëpi mund ta sjellin atë në degën e tyre Migros dhe do t’ju rimbursohet çmimi i shitjes.
Coop po tërheq gjithashtu djathrat nga gama e tij.
“Produktet e prekura tashmë janë bllokuar për shitje. Produktet ishin të disponueshme në supermarketet Coop, dyqanet Coop City, në Coop.ch dhe në dyqanet Jumbo DIY. Mallrat që janë blerë tashmë mund të kthehen në pikat e shitjes. Çmimi i shitjes do të kthehet”, tha shitësi në një deklaratë për shtyp, shkruan 20minuten.
Edhe qumështorja e djathit Studer paralajmëroi për rrezikun.
“Për shkak të një kontaminimi të zbuluar me Listeria monocytogenes në një djathë “Füürtüfel”, baxhoja e djathit Studer ka vendosur të tërheqë të gjithë gamën e saj të djathrave të pjekur si masë paraprake. Käserei Studer merr këtë çështje shumë seriozisht, pasi siguria e konsumatorëve ka prioritet absolut”, thuhet në njoftim.
Djathi i pjekur në skarë nuk ndikohet nga tërheqja, pasi dy varietetet “Grillkäse Der Scharfe Maxx” dhe “Grillkäse Füürtüfel” kalojnë një proces pasterizimi nga prodhuesit e jashtëm dhe për këtë arsye janë të padëmshme për shëndetin.
“Vetëm bodrumi i maturimit në Hefenhofen ndikohet nga kontaminimi dhe jo prodhimi, i cili ndodhet në një ndërtesë të veçantë. Prandaj, prodhimi po funksionon me shpejtësi të plotë dhe aftësia për të ofruar mund të rikthehet plotësisht pas një periudhe maturimi përkatëse në magazinat e jashtme”, u sqarua tutje, përcjell albinfo.ch.
Një nëngrup i “The Sharp Maxx” do të jetë sërish i disponueshëm në një numër të kufizuar dyqanesh pas disa javësh, pasi është maturuar në një ambient magazinimi të jashtëm, vijon baxho djathi.
Këto varietete janë të prekura:
Zviceran i vjetër; xhevahir malor; Zvicerane organike e vjetër; Djathë organik i Liqenit të Konstancës; Bio Maxx i mprehtë; Bio Klara delikate; Djathë organik familjar; Djathë organik yll; Djathë organik me valë ; Bodenseekäse (konvencional); Fisniku Maxx 365; Maxx i pafytyrë; Maxx i mprehtë; Djathi delikat i familjes Klara (konvencional); pragu i derës; mjeshtër djathëbërës; djathë fshati; Le Baron; djathë master; Raclette carre; Krem djathi; rapsodi; djathë i grirë; Seemerzler; djathë yll; Djathë me valë të butë; Djathë me valë të mesme; Djathë me valë të fundit dhe Uilliam Tell.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *