Ndërrimi i orës rritë rrezikun e përplasjeve nga makina të kafshëve të egra në rrugë

0
Shpërndaje lajmin

Ndryshimi i orës të dielën rrit rrezikun e përplasjeve me drerë, vjedulla dhe kafshë të tjera të egra, paralajmëron mbrojtja zvicerane e kafshëve.
Rreziku i përplasjeve është më i lartë sepse nga mëngjesi i së hënës më shumë njerëz do të lëvizin sërish me makinat e tyre në errësirë.
Kafshët e egra nuk i kushtojnë vëmendje trafikut apo ndryshimeve të kohës së njerëzve. Kjo është arsyeja pse shoferët duhet të ngadalësojnë shpejtësinë dhe të ngasin “madje edhe më me kujdes”, shkruan mbrojtja zvicerane e kafshëve.
Përveç trafikut më të rënduar në muzg, problem është edhe sezoni aktual i çiftëzimit. Për shkak se vjedullat dhe qelbësit, për shembull, përqendrohen në riprodhimin, ata do t’i kushtojnë edhe më pak vëmendje trafikut.
Prandaj, kur vozitni, duhet t’i kushtoni vëmendje të veçantë anës së djathtë të rrugës. Nëse, me gjithë kujdesin, ndodh një përplasje me një kafshë të egër, duhet të informohet policia.
Në asnjë rrethanë nuk duhet të afroheni shumë me një kafshë të lënduar, pasi kjo mund t’i frikësojë kafshët dhe t’i përkeqësojë lëndimet e tyre nëse përpiqen të arratisen ose të mbrohen. Kafshët e ngordhura duhet të tërhiqen zvarrë në anë të rrugës nga këmbët e tyre të pasme./SRF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *