Ndërtohet në Portugali pema më e madhe e Krishtlindjeve me grep në botë

Shpërndaje lajmin

Organizatorët e një projekti me grep në Portugali kanë thyer një rekord botëror Guinness kur pema e tyre e Krishtlindjeve me grep arriti më shumë se 55 metra e gjatë.
Një grup banorësh në Loures, Lisbonë, thanë se projekti filloi si një aktivitet për të ofruar aktivitete sociale për banorët e moshuar pas dy vitesh mbylljeje pandemike, por projekti shpejt u rrit për të përfshirë 70 njerëz nga mosha 11 deri në 88.
“Nuk e kishim menduar kurrë se ky projekt do të ishte kaq i suksesshëm. Fillimisht menduam për një pemë të vogël me përmasa 3-4 metra dhe më pas, pasi kuptuam se do të kishte shumë njerëz të përfshirë, avancuam në një pemë prej 17 metrash dhe e futi atë në Librin e Rekordeve Guinness”, tha koordinatorja e projektit Catarina Canelas.

Rekordi aktual botëror i Guinness-it për skulpturën më të lartë me grep është një pemë e Krishtlindjes me grep, e bërë në Ekuador në 2021./

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *