Ndodh në Zvicër: Përdorin kamera të rreme për të ngadalësuar shpejtësinë

0
Shpërndaje lajmin

Banorët e një fshati të vogël në kantonin Schwyz janë shumë të ngopur me zhurmën e trafikut – ata kanë instaluar një seri kamerash të rreme shpejtësie me shpresën për të ngadalësuar trafikun.
Ka tri kamera – njëra është reale – përgjatë një shtrirjeje prej 280 metrash të rrugës kryesore përmes Bennau, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.
Ata që jetojnë përgjatë rrugës thonë se janë të frustruar, pasi komuna dhe kantoni refuzojnë të bëjnë asgjë.
Policia thotë se është në dijeni dhe është në kontakt me banorët. Por nuk është e sigurt se çfarë mund të bëjnë.
Kamerat e rreme nuk janë të paligjshme – shumë komuna tashmë i përdorin ato – por ato kanë nevojë për leje planifikimi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *