Në këtë kanton të Zvicrës shtohet numri i kafshëve të egra

0
Shpërndaje lajmin

Numri i kafshëve është në rritje, sidomos të llojit kaproj, drera dhe derra të egër në Gjenevë, andaj duhet të frenohet jo me plumba, por me kontracepsion, thotë shoqata për mbrojtjen e kafshëve Animal Equité, përcjell albinfo.ch.
Ajo i bën thirrje qeverisë kantonale të Gjenevës që të ndalojë të shtënat me kafshë të egra dhe të kryejë një studim pilot për të testuar efektivitetin e një vaksine për kontracepsionin.
Organizata po i bën thirrje qeverisë kantonale të Gjenevës që të ndalojë të shtënat me kafshë të egra dhe të kryejë një studim pilot për të testuar efektivitetin e një vaksine për kontracepsionin. Aktivistët e të drejtave të kafshëve po reagonin ndaj një vendimi të Këshilltarit Shtetëror, Antonio Hodgers, për të vrarë drerët në pyjet e Versoix në të ardhmen e afërt.
Shoqata tha se ishte absolutisht kundër këtyre të shtënave, të cilat, sipas saj, do të shkelnin gjithashtu ligjin kantonal. Sipas ligjit aktual, gjuajtja e kafshëve që shkaktojnë dëme mund të autorizohet vetëm pas “shterrimit të masave parandaluese”, ka thënë shoqata.
Në rastin konkret, qeveria nuk i kishte shteruar ende masat që synonin reduktimin e popullatave të kafshëve, për shembull, përpara se të merrte në konsideratë të shtënat.
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *