Në këto aeroporte mbahen greva gjatë prillit dhe majit

0
Shpërndaje lajmin

Grevat nuk janë të rralla në Evropë. Për shkak se punëtorët po luftojnë për kushte më të mira, paga më të larta ose kundër padrejtësisë, ata ndalojnë së punuari dhe befas asgjë nuk funksionon në stacionet e trenave dhe aeroportet. Disa protesta janë planifikuar shumë më herët, disa shpallen vetëm në një njoftim të shkurtër. Prandaj ia vlen gjithmonë të kontrolloni situatën aktuale përpara se të udhëtoni.
Greva në Britaninë e Madhe
Nëse do të shkoni në Londër, duhet të jeni të kujdesshëm në disa mënyra: nga 29 prilli deri më 2 maj, rojet kufitare në Aeroportin Heathrow të Londrës kanë shpallur greva – një protestë kundër shkurtimeve të planifikuara. Kjo mund të çojë në ndërprerje të konsiderueshme të trafikut ajror. Një grevë më e vogël, me punonjësit që bëjnë vetëm minimumin, është planifikuar për 3-18 maj. Fluturimi juaj për në ose nga Heathrow mund të jetë gjithashtu një sfidë nga 4 deri në 6 maj: 50 punonjës të karburantit po planifikojnë një grevë 72-orëshe për shkak të shkurtimeve në shërbimet e tyre.
Një tjetër grevë e afërt nga punonjësit e kateringut po prek udhëtarët e easyJet dhe TUI që nisen nga aeroporti Gatwick i Londrës. Rreth 100 punonjës, duke përfshirë shoferë kamionësh dhe punëtorë të magazinës, do të dalin në grevë nga 26 deri më 29 prill, nga 3 në 6 maj dhe nga 10 në 13 maj. Priten vonesa – dhe ka një shans të mirë që të qëndroni të uritur në aeroplan .
Greva në Belgjikë
Në aeroportin Charleroi në Bruksel ka një paralajmërim për grevë deri në fund të prillit. Nëse shqetësimet e tyre për kushtet e punës nuk adresohen, stafi i hotelierisë dhe kujdestarët e bagazheve planifikojnë të hyjnë në grevë në fillim të majit.
Greva në Francë
Mund të ketë greva nga kontrollorët e trafikut ajror në disa aeroporte franceze më 25 prill për të protestuar kundër ristrukturimit të shërbimeve të tyre. Pritet që deri në 70 për qind të fluturimeve në aeroportet kryesore mund të preken.
Grevat në Gjermani
Më 25 mars, pas pesë muajsh negociatash dhe grevash, Deutsche Bahn arriti një marrëveshje me sindikatat gjermane të shoferëve të trenave GDL. Marrëveshja do të thotë që GDL do të përmbahet nga greva të paktën deri në shkurt 2026. Sindikata Verdi ka anuluar gjithashtu grevat në aeroporte të ndryshme gjermane pas arritjes së një marrëveshjeje për pagat./20minuten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *