Në Lozanë, rritja e popullsisë së huaj tejkalon zviceranët

Shpërndaje lajmin

 
Disa informacione interesante mund të nxirren nga studimet e reja të kryera nga qyteti, përcjell albinfo.ch.
Për shembull, numri i shtetasve të huaj që lëvizin në Lozanë është rritur më shpejt se ata të Zvicrës.
Një tjetër fakt që e dallon Lozanën nga qytetet e tjera të mëdha zvicerane është numri i banorëve të rinj.
Njerëzit nën moshën 20 vjeç përbëjnë rreth 20 për qind të popullsisë, që është më e lartë se në Gjenevë dhe Cyrih (17.9 dhe 17.8 për qind, respektivisht), dhe Bazel dhe Bernë (rreth 17 për qind secila).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *